ΕΥ ΚΤΙΖΕΙΝ

Ενεργειακή
αναβάθμιση

Ένα κτίριο, ένας επαγγελματικός χώρος ή ένα σπίτι αποτελούν καταναλωτές ενέργειας. Ενέργεια η οποία τροφοδοτεί τις λειτουργίες τους και διατηρεί τα χαρακτηριστικά τους. Η ενέργεια είναι απαραίτητη για να μπορέσει ένα κτίριο να θεωρηθεί βιώσιμο, καθώς η θερμοκρασία, η υγρασία, ο φωτισμός και άλλα ενεργειακά χαρακτηριστικά, καθορίζουν τη λειτουργικότητά του.

Στόχος της ενεργειακής αναβάθμισης ενός χώρου είναι η βέλτιστη διατήρηση των θετικών χαρακτηριστικών του, με τον πιο βιώσιμο τρόπο για το περιβάλλον και τον πιο οικονομικό τρόπο για το πορτοφόλι σας.

ανακαίνιση σπιτιού
ΣΥΧΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ

Πως να επωφεληθώ από το πρόγραμμα
εξοικονόμηση κατ’ οικον;

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Γιατί να κάνω
ενεργειακή αναβάθμιση;

Οικονομία

Με τις κατάλληλες επιλογές, το σπίτι σας μπορεί να καίει λιγότερη ενέργεια και να έχει μεγαλύτερη απόδοση.

Βελτίωση εσωτερικού κλίματος

Αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι σας, αναβαθμίζετε και την ποιότητα ζωής σας, καθώς το εσωτερικό περιβάλλον του κτιρίου αποκτά περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά.

Περιβαλλοντικά οφέλη

Οι σύγχρονες ενεργειακές τεχνολογίες που αναπτύσσονται, στοχεύουν στη εξοικονόμηση ενέργειας, με αποτέλεσμα η τροφοδότηση των κτιρίων να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Αύξηση της αξίας του ακινήτου

Μετατρέποντας το σπίτι σας σε κτίριο με υψηλή ενεργειακή κλάση, η αξία του αυξάνεται, καθώς τα έξοδα που αφορούν την κατανάλωση ενέργειας μειώνονται.

Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός χώρου ή ενός ολόκληρου κτιρίου μπορεί να γίνει με διάφορα μέσα. Είτε επιλέξετε εσωτερική ενεργειακή αναβάθμιση, είτε εξωτερική, η έμπειρη ομάδα της ΕΥΚΤΙΖΕΙΝ σας καθοδηγεί στις πιο συμφέρουσες επιλογές.

01

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης

Γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που ξοδεύει ένα κτίριο αφορά τη θέρμανση ή την ψύξη του. Τα παλαιότερα συστήματα θέρμανσης ξοδεύουν πολλή ενέργεια η οποία κοστίζει ακριβά, γι’ αυτό προτείνεται η αντικατάσταση αυτών με συστήματα που εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες και αποτελούν συμφέρουσες λύσεις. Η συνήθης αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης αφορά: αέριο, κλιματισμό, αντλίες θερμότητας.

02

Θερμομόνωση

Η θερμομόνωση ενός κτιρίου βελτιώνει αισθητά την ενεργειακή απόδοσή του, και μειώνει τις ανάγκες για κατανάλωση ενέργειας με σκοπό τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου. Η θερμομόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί εσωτερικά ή εξωτερικά του κτιρίου. Ανάλογα με το κτίριο επιλέγουμε την πιο συμφέρουσα λύση.

03

Θερμοπρόσοψη

Με τη θερμοπρόσοψη το θερμομονωτικό υλικό που προστίθεται στην εξωτερική πλευρά των κτιρίων χαρίζει αντοχή και στεγανοποίηση. Οι επιφάνειες του κτιρίου προστατεύονται από την υγρασία και μειώνεται η αλλαγή θερμοκρασίας που οφείλεται στην επαφή του εξωτερικού τοιχώματος με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, αφήνοντάς σας ξέγνοιαστους στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας των εποχών. Ακόμη, η θερμοπρόσοψη μπορεί να λειτουργήσει και προστατευτικά για τον σκελετό του κτιρίου στο σημείο που εφαρμόζεται.

04

Αντικατάσταση κουφωμάτων

Η αντικατάσταση των κουφωμάτων είναι από τα πρώτα βήματα που κάνουμε για την ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου. Η αντικατάσταση των παλιών αλουμινένιων ή ξύλινων κουφωμάτων που αποτελούνται από μονό τζάμι, με  αλουμινένια κουφώματα νέας τεχνολογίας κάνει τη μείωση στην απώλεια ενέργειας αισθητή αμέσως. Η αλλαγή των κουφωμάτων αποτελεί μία επένδυση που γλιτώνει πολλά χρήματα τα οποία διαφορετικά θα δαπανόντουσαν για την θέρμανση ή ψύξη του χώρου.

05

Smart Home

Η εφαρμογή του Smart home ή αλλιώς «έξυπνου σπιτιού», έχει λάβει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια, αλλάζοντας τη ζωή σε χιλιάδες νοικοκυριά. Στην ουσία οι εγκαταστάσεις του σπιτιού συνδέονται με τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, μέσα από τις οποίες μπορείτε να ελέγχετε διάφορες παραμέτρους, ακόμη και όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι. Πέρα από την ευκολία και την άνεση που προσφέρει για τον έλεγχο τους σπιτιού σε διάφορα επίπεδα, το smart home μπορεί να συμβάλλει στην ενεργειακή αποδοτικότητα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, καθώς ελέγχετε την κατανάλωση κάθε συσκευής.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Μήπως χρειάζεστεανακαίνιση σπιτιού;